Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Livet i en annan dimension

Finns det fler dimensioner än den vi lever i? Den frågan tangerar gränsen mellan vad många kallar hokus-pokus, och andra ren vetenskap. Faktum är att redan Albert Einstein var inne på teorin att det finns minst ett parallellt universum som vi människor inte uppfattar, i alla fall inte alla... Och i många religioner skrivs det mycket om vad som kommer "efter livet".

Synska och paranormala forskare har länge varit säker på sin sak. Andra dimensioner existerar och det finns gott om bevis för detta. Ej insatta väljer bara att inte se fakta. Bevisen handlar ofta om fotografier eller andra indikationer på att något annat är närvarande i ett hus. Kort sagt, det spökar!

Formuleringen "det spökar" är sannolikt en del av problemet som gör att många väljer att tro på företeelsen som ett rent skämt. Att "spöka" är att spela någon ett spratt, dvs det är inte på riktigt. Men om vi kort glömmer våra egna värderingar av ordet och ser till fakta, inser man snabbt att det faktiskt kan ligga något bakom ordet, en dimension av ordet som många av oss inte förstår helt enkelt.

Fakta:

Det finns gott om platser i världen som i paranormala sammanhang kallas "dörröppningar" eller portaler till andra dimensioner. Kontrollerade studier har visat att de finns faktiska skillnader i tex temperatur, magnetism och lufttryck runt dessa portaler. Skillnader som inte går att förklara med omgivningsvariationer eller dylikt. Många människor får starka känslor kring dessa portaler. Det kan handla om köldfrossa, starka stämningsförändringar såsom gränslös glädje eller oerhörd sorg.

Det finns otaligt antal "bildbevis" i form av oförklarliga fotograferingar på allt från dimma, sfärformer, streck eller siffror från dessa portaler. Många av dessa fotografier har analyserats av oberoende experter som inte kunnat finna några indikationer på manipulering av bilderna varken före eller efter fotografiet togs.

Men... är dessa fotografier bildbevis på att det finns "spöken" på riktigt, eller är det så "enkelt" att detta handlar om att vissa platser av någon anledning har öppningar till andra dimensioner och det som vissa upplever faktiskt är livet i denna/dessa dimensioner, precis som vi lever i vår?

En vetenskaplig artikel med titeln "universums osynliga dimensioner" från år 2000 hävdar att vi inom 10 år kommer att ha konkreta vetenskapliga bevis för att andra dimensioner verkligen existerar. Nu är det 2011 och även forskare som inte direkt är sammankopplade med paranormala forskningar har börjat fundera... Se den här filmen från BBC.

Vad tycker du, är detta astronomi... eller rent hokus-pokus?Artikel skriven av Fredrik Varg

Relaterade taggar:

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

hundens år   Year of the brown Earth Dog   astrosmycken   bruna jord hunden   månadssten   horoskop   zodiaken   stjärntecken   månadssmycken   astrologiböcker   kinesiskt horoskop   årshoroskop   bokrecensioner   chinese year 2018   astrobok  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!