Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Jordens undergång, den 21:e december 2012?

Varför verkar myndigheter ha så bråttom att hitta liv på andra planeter? Vi bokstavligen matas med nya rapporter om att NASA eller andra institut nu hittat ytterligare en planet i rymden som antingen "kan vara bebolig", eller är väldigt lik vår egen jord så det "kan finnas liv". Finns det något som myndigheterna "vet", men som allmänheten absolut inte får veta? Varför denna brådska?

1983 lanserade NASA projektet IRAS (InfraRed Astronomical Satellite) vars syfte är att kartlägga hela himlen med infraröda våglängder. De hittade nästan direkt ett väldigt stort objekt som är på väg rakt in i vårt eget solsystem. Objektet är av samma storlek som Jupiter och kallas Planet X eller "Nibiru" (ibland även Nemesis). Det ser ut som att Nibiru är en form av "svart stjärna" som i sig har 7 planeter runt sig, 5 mindre, en sjätte av samma storlek som jorden och slutligen en sjunde. Det är ett lite intressant sammanträffande att den sjätte planeten i äldre skrifter ofta beskrivs som "hem för gudarna" (Home of Annunaki). Nemesis är på denna sjätte planet straffets och vedergällningens gudinna i grekisk mytologi.

År 2012 är året som planeten/stjärnan Nibiru kommer att börja korsa vårt eget solsystem. Banan som Nibiru seglar efter skär vårt solsystem mellan jorden och vår egen sol med en cykel på 5125 år. Seglatsen i vårt solsystem pågår i två år. Detta fenomen är i allra högsta grad verkligt och vi har länge till och med kunnat se Nibiru från jorden med blotta ögat. I maj 2011 kunde tex Nibiru ses från jorden som en "andra sol" i ungefär samma storlek som vår måne.

Mayaindianerna förutspådde jordens undergång för flera tusen år sedan. Deras heliga kalender, "The Tzolkin", visar att året 2012 är slutpunkt för "den stora cykeln". The Great Cycle startade 0.0.0.0, vilket omräknat till vår kalender är den 11:e augusti år 3114 Före Kristus. Den 21:e december 2012 blir det 13.0.0.0. Slutet på cykeln, lite drygt 5125 år senare.

Faktum är att även vår egen bibel indikerar jordens undergång 2012 med bilder/skrifter som alla pekar mot att detta år har stor betydelse. Här är ett utdrag ur biblen och Uppenbarelseboken:

Uppenbarelseboken 20:12:
Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen, och böcker blevo upplåtna. Och jämväl en annan bok blev upplåten; det var livets bok. Och de döda blevo dömda efter sina gärningar, på grund av det som var upptecknat i böckerna.

Det finns även indikatorer på att den mytomspunna staden Atlantis sjönk för just 5125 år sedan och att det var precis då som Noaks ark sjösattes.

Nostradamus skall även ha sagt:
"Ett stort objekt är på väg mot vår planet, det kommer att nå oss 2012... men inte träffa!"

... och Albert Enstein varnade för en större skiftning i våra poler som kommer få oerhörda konsekvenser. Vi vet ju alla att tidvattnet påverkas av vår egen måne, men för att åstadkomma en "stor skiftning i våra poler" krävs det att en enorm himlakropp kommer tillräckligt nära jorden.

Så vad kommer då hända den 21:e december 2012 när Nibiru seglar förbi vårt solsystem någonstans mellan vår egen sol och jorden? Kommer vi behöva en ny Noaks ark? Eller är det någon annan stad som "sjunker"?

Beräkningar visar att Nibiru är tillräckligt stor för att skapa en skiftning vid våra poler och sannolikt kommer att göra det. Vissa beräkningar visar till och med att den kommer få jorden att stanna under några dagar i februari 2013, dvs sluta rotera helt. Hela vår existens är baserad på att jorden roterar kring sin axel och om denna rotation på något sätt störs, kommer vi bokstavligen svämmas över av naturkatastrofer. Allt från kraftiga jordbävningar, vulkanutbrott och tsumanis kommer svepa över jorden. Ingen plats på jorden kommer att vara fredad mot dessa oerhörda krafter om/när jorden omformar sin position och rotationsaxel.

När Nibiru helt passerat vårt solsystem i juli 2014 börjar nästa "stora cykel" (för att använda Mayaindianernas terminologi). Nu kanske det är helt andra förutsättningar som gäller på jorden; det kanske inte längre är minusgrader på Antarktis eftersom skiftningen i polerna gjort att Antarktis ligger i tropikerna. Söderhavet har kanske istället frusit och blivit nya Sydpolen? Nya hav har bildats, andra har förintats. Nya berg har växt fram, andra har sjunkit och försvunnit. Hela jordens naturtillgångar har omfördelats. Jorden har "fötts på nytt" och det liv som finns kvar behöver på nytt anpassa sig utifrån nya förutsättningar. Något som sker varje 5125:e år.

Vad tror du (nu) egentligen hände när dinosaurierna försvann? Och vad kommer effekten bli denna gång Nibiru seglar förbi vår planet?

Observera!

Denna artikel är av konspirationsteoretisk karaktär. Allt innehåll är fria tolkningar av diverse bloggar, rykten och teorier som florerar på nätet kring "the 2012 prophecy". Det finns inga konkreta bevis för att Nibiru existerar överhuvudtaget. Tvärtom, NASA har tex själva gått ut och dementerat dess existens i en egen FAQ om ämnet
(Beyond 2012: Why the World Won't End).

Men som den sanna konspirationsteoretiker man är, måste jag ändå ställa mig frågan. Kan man verkligen lita på NASA :))Artikel skriven av Fredrik Varg

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

astrobok   horoskop   Year of the brown Earth Dog   chinese year 2018   kinesiskt horoskop   månadssmycken   månadssten   astrologiböcker   årshoroskop   astrosmycken   bruna jord hunden   zodiaken   hundens år   bokrecensioner   stjärntecken  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!