Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Horoskop 2013 - Årshoroskop

Året 2013 börjar med samma revolutionära upplopps tendenser, ekonomiska kriser och katastrofer som kantat hela 2012. Men håll ut för längre in i år 2013 kommer lyckoplaneten Jupiter stråla över oss och skänka förnyat hopp, tillväxt och optimism.

Överlag kommer många förändringar påverka oss under hela våren och det kan vara rätt kämpigt från och till men kanske framför allt runt den 8 mars 2012. Mot slutet av april / början på maj månad 2013 kan vi också uppleva en hel del upptrappade religiösa uppror eller andra kriser som är relaterade till tro och religion då en Saturnus Pluto trigon piskar upp stämningen.

Men tar vi oss igenom de förändringar eller hinder som sker under våren kommer resultatet bli positivt. Hela energin skänker styrka att med beslutsamhet och envishet nå uppsatta mål. Alla tecken känner av detta men kanske allra mest Stenbockar och Skorpioner som kommer få rent oanade krafter att ta sig igenom eventuella hinder.

Under sommaren och hösten får vi några fina planetkonstellationer som kommer ge oss lite andrum från den bråkiga våren. Det finns nu också möjligheter att kunna förverkliga en dröm, detta gäller särskilt för Fiskar, även om alla tecken påverkas. Runt den 11 juni och 19 juli 2013 är energin extra positiv. Men den absolut bästa perioden är gissningsvis kring den 17 juli då lyckoplaneten Jupiter står i en magisk trigon till en fantasifull Neptunus. Dagen är därför perfekt för bröllop, romantik eller för att kristallisera sina önskemål.

Under november 2013 kan det återigen ske en del omvälvande händelser som innebär radikal förändring, men även förändringar mot högre medvetenhet. Speciellt runt den 3:e och 23:e november märker man av detta. Runt den 1 november sker även en såkallad Yod som också kallas gudsfinger eller ödesfinger. En Yod pekar i stort sett alltid på att något ödesbestämt kommer att ske, oftast genom svåra prövningar. Denna Yod är dock inte lika kraftfull som den Yod som uppstod 21 december 2012, så dess effekt kommer snarare vara konstruktiv än destruktiv. Bäst gynnas du under denna period genom att stå fast för det du tror på och inte fegar ur eller tappar tron på dig själv. Detta gäller framför allt Vädurar men även här påverkas alla tecken.

Under december 2013 finns chans till healing, balansering och justering. Speciellt runt den 12 december då Jupiter står i en fin trigon till Saturnus. Jupiter står för expansion och optimism medans Saturnus står för realism och kraften att jobba hårt. Detta skapar en fantastisk kombination där man kan planera för framtiden och/eller maximera sina ekonomiska vinster, särskilt för Kräftor. Förhoppningsvis kommer nu även världsekonomierna samt börser återspegla en del av denna spirande optimism och framtidstro.

För att summera 2013 skulle man kunna säga att även om vissa kanske kände att de förlorade allt under det omtumlande 2012 året, så har drömmarna överlevt och under 2013 skapas nya chanser att justera, anpassa och återinvestera för en ny och bättre framtid framöver.

Vill du läsa mer om vilka influenser som påverkar just ditt stjärntecken under 2013, läs även artikeln Årshoroskopet 2013 för just ditt stjärntecken.Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

bokrecensioner   astrobok   stjärntecken   årshoroskop   horoskop   månadssmycken   hundens år   månadssten   kinesiskt horoskop   bruna jord hunden   astrosmycken   zodiaken   astrologiböcker   Year of the brown Earth Dog   chinese year 2018  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!