Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Astrologisk matguide för varje stjärntecken

Prova att följa stjärnorna nästa gång du bestämmer vad du skall bjuda på för mat och laga något som garanterat passar just ditt middagssällskaps stjärntecken. Med hjälp av denna guide får du reda på vilken mat som lockar varje stjärntecken extra mycket.

Väduren (21 mars-19 april)

Den impulsiva och stolta väduren tycker om heta rätter med djärva ingredienser såsom chili, vitlök och barbecuesås. Maten glider extra lätt ner med ett pepprigt och aromatiskt shiraz eller Syrah vin. Vädurar har en tendens att tappa intresset snabbt så satsa hellre på en flerrätters måltid fram för en enda rätt eller servera en måltid som kräver lite aktivitet från väduren såsom en fondue. Vädurar är också svaga för choklad så varför inte slå två flugor i en smäll och servera choklad fondue!

Oxen (20 April - 20 maj)

Oxen är en riktigt livsnjutare och mat är inget undantag. Oxen har en stor känslomässig passion för god mat, speciellt om den är vackert arrangerad. En saftig och rejäl köttbit, gärna oxfile med rostade potatis eller rotfrukter i ugn får det formligen att vattnas i munnen på Oxen, har du toppat det hela med garnering och vackra tillbehör har du Oxen som i en liten ask. Som avslutning kommer en lyxig chokladmousse tillsammans med ett fylligt och gott Cabernet vin få Oxen att sucka av välbehag.

Tvillingarna (21 maj - 20 juni)

Tvillingen är pratsam och underhållande vilket gör tvillingen till en perfekt middagsgäst. När det kommer till mat är Tvillingen oftast lätt att behaga då de inte är så kinkiga med maten. Men deras nyfikenhet och experimentslust gör att mat från fjärran länder är extra lockande. Även plockmat och smårätter såsom tapas och meze sätter fart på smaklökarna på Tvillingen då de gillar variationen och mångfalden med flera samtidiga rätter. Ett sprudlande Pinot Grigio vin passar fint till den bubblande tvillingen.

Kräftan (21 juni - 22 juli)

Kräftan är det tecken som mest förknippas med hem och tradition. De älskar intima och mysiga omgivningar, speciellt om de sitter mjukt och ombonat. Så skippa middagsbordet och låt kräftan få krypa upp i din soffa, tänd några levande ljus och servera något klassiskt gott såsom en riktig räkfrossa med skaldjur, en god ost, vitt bröd och citron eller prova rätter från det franska eller italienska köket. En frasig löksoppa med ostgratinering, en krämig pasta och vitlöksbröd får kräftan ur skalet. Servera gärna ett gott Chardonnay vin till så tindrar snart kräftans ögon ihop med ljusen.

Lejonet (23 juli - 22 augusti)

Lejonet älskar påkostad och lyxig mat i överflöd. Starka, fylliga smaker såsom vällagat kött, curryrätter med sting eller delikatesser såsom kaviar får lejonet på humör. Satsa på ett dignande bord med mycket tillbehör och ett överdådigt dukat bord där lejonet får sitta på hedersplatsen så har du snart en kurrande kisse som i en ask. Som dryck passar något fint årgångsvin såsom en klassisk Bordeaux. När vinet är slut, överaska gärna med karaoke eller pardans så går ditt lejon snart upp i välmående spinn.

Jungfrun (23 augusti - 22 september)

Jungfrun gillar naturlig och ren mat, gärna ekologiskt odlad. De är ofta kunniga inom slow food och annan nyttig mat och de har höga krav på kvalitet och är ganska kräsna med vad de stoppar i sig. Satsa på närodlade råvaror gärna inhandlade direkt från odlaren. Köp några krukor med färska örter och grönsaker som du kan ha som diskret rekvisita i bakgrunden. En sprillans fräsch sallad, med pikanta inslag som späda maskrosblad från din egen trädgård tillsammans med ett stramt Riesling vin får din Jungfru i rätt stämning.

Vågen (24 september till 22 oktober)

Vågen gillar stilfulla smaker och är inte rädda för att utforska okänd mat, huvudsaken är att de får dela måltiden med någon annan. Om du anstränger dig lite extra och gör någon komplex eller avancerad rätt såsom en vilt inspirerad gryta får du tillfredställd Våg. Servera din mat i harmonisk omgivning och se till att det finns gott om tillfälle för din Våg att känna sig välkommen och omhuldad. Vågen är kanske också det tecken som är svagast för sötsaker så glöm inte efterrätten. En tropisk fruktdessert med ett vitt vintage bourgogne vin får vågen att kuttra av förtjusning.

Skorpionen (23 oktober - 21 november)

Skorpionen har ett passionerat intresse för god mat. De är oftast ypperliga finsmakare med mycket känsliga smaklökar som kräver komplexa och genomtänkta smakupplevelser. Satsa på spännande rätter med sting och fräscha smaker av kryddnejlika, persilja, koriander eller gräslök. En ostbricka passar fint som dessert, gärna med någon smakrik ost såsom roqueford och tillbehör såsom ljungdoftande honung samt ett kryddigt rött Malbec vin får skorpionen att glöda.

Skytten (22 november - 21 december)

Skytten är en riktig vagabond som uppskattar exotisk och doftande mat från världens alla hörn. De är extra förtjusta i mat de inte provat på eller annorlunda rätter. Något marockanskt såsom en mustig lamgryta med spännande kryddning och gärna exotiska tillbehör som ni med fördel äter ute i det fria faller gissning skytten helt i smaken. Eller fylligt Côtes-du-Rhone vin slinker nog också tacksamt ner i en nu mycket förnöjd Skytt.

Stenbocken (22 december - 19 januari)

Stenbocken gillar traditionell och vällagad mat. De vill ha hög klass på råvarorna och maten får gärna kostat det där lilla extra, speciellt om någon annan står för notan. En kobebiff hade troligtvis fått din Stenbock att vrida sig av förtjusning, men för de med lite mindre spenderkassa kan en mör oxfilé med smörslungade kantareller och krispig potatisgratäng få igång smaklökarna på Stenbocken. Stenbocken är också mycket förtjusta i välvalda drycker och ett ansett och choklad doftande rödvin från Napa Vally Cabernets borde få en nu förtjust stenbock att gnugga händerna av lycka.

Vattumannen (20 januari-18 februari)

En vattuman är oftast ett uppskattat inslag på en middag då de gillar att umgås och är nyfikna och spirituella. När det kommer till mat är de också nyfikna men de får inte bli för äventyrligt och utflippat utan gör något lagom komplicerat och gärna mat som till viss del vattumannen själv får kombinera. En buffé med god plockmat såsom pastasalld, laxsnittar, ägghalvor med fyllning, marinerade vitlökar, heta tigeräkor etc.. får din vattuman god och glad. Med ett glas torrt vitt Albarino vin från spanien i handen är Vattumannen snart i sitt esse.

Fiskarna (19 februari - 20 mars)

Fisken har en särskild förkärlek till fisk och skaldjursrätter och de uppskattar om du lägger lite extra tid på att midagen är kreativ och fantasifull. Tänd några levande ljus, strö vilda blomblad över bordet och låt stämningsfylld musik spela svagt i bakgrunden så har du redan där samlat plusspoäng. Prova att server en lövtunn tonfisk carpaccio med pesto, eller ostgratinerad hummer. Som varmrätt passar en smakrik skaldjurpasta eller grillad fisk perfekt. Ett mjuk men ändå lite kryddig medelhavsvin såsom en Monastrell blir pricken över iet och får din Fisk att smälta av lycka.Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

astrobok   bokrecensioner   månadssmycken   kinesiskt horoskop   chinese year 2018   hundens år   astrosmycken   astrologiböcker   bruna jord hunden   månadssten   årshoroskop   zodiaken   horoskop   Year of the brown Earth Dog   stjärntecken  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!