Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Kinesiskt årshoroskop - 2015 är det Gröna Trä Fårets (getens) år

Den 19 februari* börjar ett harmoniskt nytt år i det Gröna Trä Fårets tecken. Fåret kommer ge oss tid att läka och vara kreativa, något som kan behövas efter alla snabba kast och kaosartade händelser som dundrade in under Hästens år 2014.

*Det kinesiska året följer månens faser istället för solen. Detta gör att det nya året inte börjar den 1 januari utan någon gång mellan 20 januari till 20 februari. I år löper Fårets år från 2015-02-19 till 2016-02-07.

Fårets år, eller som det också kallas Getens år, anses i kinesiskt astrologi vara ett år fyllt av positivitet och kreativitet. Ett får kan nämligen aldrig gå bakåt eller i sidled, utan det går bara framåt. Fåret är dessutom mycket kärleksfullt vilket öppnar upp för kärleken i våra hjärtan och i våra liv.

Att färgen grön och elementet trä är samma som förra året då det var den Gröna Trä Hästens år. Detta kommer innebära att en hel del saker kommer att förbli detsamma även under 2015, men den stora förändringen är att fårets energi kommer förse oss med kärlek och hopp så att vi nu kan börja enas och hitta harmoni i grupper där det tidigare varit kaos och bråk. Fåret kommer att starta läkande processer och stärker banden överlag mellan människor.

Den gröna färgen och träelementet skänker dessutom en extra stark kreativitet och förnyelseenergi till fårets sympatiska och eleganta egenskaper. Detta gör att året kommer skänka dig många gyllene tillfällen för tillväxt och spännande projekt. Speciellt då fåret också representerar stabilitet vilket kan påverka ekonomin positivt för många.

Fåret är vidare starkt kopplad till kvinnlig kraft och tecknet är ett "ying tecken", men samtidigt avbildas den ofta som en manlig symbol i form av en fårbagge eller en getabock. Denna paradox är kanske oavsiktlig men frågan är om det inte finns en bakomliggande tanke att fårets år faktiskt kommer att förena våra manliga och kvinnliga energier till en fin samverkan, oavsett om det gäller det egna inre, eller samspelet mellan grupper av människor.

Även om fårets fina energi säkerligen kommer avvärja en hel del konflikter och starta upp för mer samverkan under året, kan vi även dessvärre räkna med att det fortfarande kommer råda en del krig och oenigheter runt om i världen. Hästens tidigare oroshärdar som drog i gång förra året kan alltså (då elementen är samma) få det att gunga till rejält några gånger även under detta år. Speciellt runt den 20 mars till den 20 april samt den 22 december till den 20 januari (2016) kan vi märka av detta.

Sammanfattningsvis så är fåret en symbol för konsterna, för det kreativa och för det vackra och goda i livet. Så passa på att njut och låt ditt hjärta flöda över av kreativitet och kärlek. Hoppet kommer lysa upp vägen för de som öppnar upp sig för fårets sköna energi och läkning och healing följer i dess spår.

Missa inte heller vårt västerländska årshoroskop 2015.Artikel skriven av Aurora

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

stjärntecken   månadssten   chinese year 2018   bokrecensioner   astrologiböcker   månadssmycken   zodiaken   kinesiskt horoskop   bruna jord hunden   astrobok   horoskop   årshoroskop   astrosmycken   Year of the brown Earth Dog   hundens år  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!