Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Årshoroskop 2019

År 2019 kan bli året då du förverkligar en dröm, men det kommer krävas att du håller båda fötterna stadigt på jorden. Kortfattat handlar det om att hitta en balans mellan vad du önskar och vad som är realistiskt möjligt. 2019 är också ett år då de flesta kommer behöva lära sig en viktig läxa i livet, antingen i sitt förhållande till sig själv eller i sitt förhållande till andra.

Den där omöjliga drömmen du haft kan alltså förverkligas i år om du bara kombinerar den med en väl genomtänkt plan. Men det kan krävas ganska omskakande förändringar som till viss del kommer få din trygghet och ekonomi att rämna. Det handlar helt enkelt om att du kan behöva frigöra dig från det du tidigare trott på för att hitta nya möjligheter och vägar.

Tålamod, självkontroll och ett öppet sinne kommer hjälpa dig att ta till vara de nya möjligheter som kommer med de ändrade förutsättningarna i ditt liv. Det viktigaste är att inte låta oro eller osäkerhet kring framtiden sätta käppar i hjulet för dig.

Mot mitten/slutet av januari sker en månförmörkelse i Stenbockens tecken. Detta kommer skapa utmärkta förutsättningar för att dra igång nya affärsidéer, långsiktiga investeringar eller företag. Energin är också perfekt för alla former av kreativa, konstnärliga och musikaliska aktiviteter.

Under Mars när Urans går in i Oxens tecken kan något grundläggande i din livssituation förändras. Gränser kan brytas och nya värderingar eller materiella förutsättningar infinner sig. Energin ger chans att bli mer oberoende eller självständig både i tanke och handling.

I början av Juli kommer positiva influenser från Uranus och en solförmörkelse i Kräftans tecken. Energin skapar mycket goda förutsättningar för att njuta och har roligt med vänner eller familj. Även hälsan och ekonomin kan påverkas positivt och en konflikt kan avslutas.

Mot slutet av Juli kan en månförmörkelse i Stenbockens tecken tillsammans med påverkan från Pluto skapa lite turbulens såsom någon form av maktkamp, skandal eller intrig. Men resultatet blir sannolikt positivt och varaktigt i det längre loppet.

December ser ut att bli den bästa månaden av alla då en stark Jupiter-Uranus influens skapar lyckosamma och spännande händelser. Energin är perfekt för att prova nya saker, resa eller göra en större förändring i ditt liv. Det finns nu chans till oväntade möjligheter och nya vägar.

Sammanfattningsvis kommer 2019 ge dig chans att göra om något från grunden. Men det kommer krävas tankeverksamhet och att du förstår att du kan behöva ta ett steg bakåt för att kunna ta flera steg framåt. Gör du det kan du nå drömmen och lite till.

Eldtecknen Vädur, lejon och Skytten
Kommer få möjlighet att lägga mer tid på sociala - och fritids aktiviteter. De kan också upptäcka en ny hobby under året.

Jordtecknen – Oxen, Jungfrun och Stenbocken
Kommer få chans att möta nya möjligheter. De kan också utveckla en stark talang för något som ger stor framgång.

Lufttecknen – Tvillingar, Vågen och Vattumannen
Kommer behöva lämna sin trygghetszon och våga lita på det egna självförtroendet för att få det man vill ha. Detta kommer skapa ökat självförtroende och ett mer tillfredställande liv.

Vattentecknen – Kräftan, Skorpionen och Fiskarna
Får möjlighet att använda sin intuition till något framgångsrikt. Det kommer dock krävas lite ansträngning innan det hela faller på plats.

Missa inte heller vårt Kinesiska årshoroskop 2019 - Den Gyllene Jord Grisens år.Artikel skriven av Astroguide

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

stjärntecken   astrologiböcker   Year of the brown Earth Dog   månadssmycken   årshoroskop   månadssten   chinese year 2018   astrosmycken   bruna jord hunden   hundens år   kinesiskt horoskop   zodiaken   bokrecensioner   astrobok   horoskop  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!