Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Årshoroskop 2024

År 2024 kommer vara fyllt med flera stora planetariska händelser som kan skapa livsavgörande eller stora vägvals händelser. Både på ett personligt plan såsom inom karriär, livssituation, kärlek och personlig utveckling. Men även samhället och vår omvärld.

Årets inleds ganska stabilt när kommunikationsplaneten Merkurius vänder framåt igen på självaste nyårsdagen. Detta kan rätta till en del strul med teknik, kommunikation och resor. Mot slutet på januari vänder sedan även den innovativa Uranus framåt efter en bakåtgående bana vilket ökar på din kreativitet och möjlighet att se saker och ting i ett nytt ljus

Den 13 februari kommer den eldiga Mars slå sig samman med den passionerade Pluto vilket kan skapa en ganska så spännande alla hjärtans dag. En hel del passion, sprudlande självförtroende och glada upptåg kan förgylla de närmsta dagarna .

25 mars sker en månförmörkelse i Vågens diplomatiska tecken. Detta kan sätta relationer av olika slag på prov. Kanske behöver du justera något i en relation och gå med på någon form av medelväg eller kompromiss.

Som ett aprilskämt fast på riktigt kan den 1 april sedan saker börja krångla vad gäller teknik och alla former av kommunikation. Såsom epost, sms, brev och post. Även resor kan drabbas då kommunikatörsplaneten Merkurius åter börjar gå baklänges fram till den 25 april i Vädurens ivriga tecken. Dubbelkolla gärna vad du skriver eller säger ett extra varv under denna period så du inte varit för snabb och fått till något fel och var bered på att planer kan behöva justeras.

Den 8 april inträffar en solförmörkelse i Vädurens energiska tecken. Detta ger stora chanser att du har ork och driv att ta chansen på en möjlighet som kanske känns ouppnåelig tidigare. Eller så öppnas en dörr till något du tidigare inte känt att du haft ork att ta tag i.

20 april möts lyckoplaneten Jupiter och den innovativa Uranus i Oxens harmoniska och jordade tecken. Detta kommer skapa en extremt kraftfull energi som kan förändra speciellt din ekonomi och din karriär i grunden. Energin kommer fortsätta ge effekt fram till den 25 maj.

Den passionerade Pluto kommer den 2 maj påbörja en bakåtgående bana i Vattumannens innovativa tecken. Detta kommer ge goda chanser att tänka om. Speciellt med sådant som rör dig personligen tex dåliga vanor, livssituationen etc. Men överlag kan du nu lättare se hur du skall förändra saker och ting fram till den 1 september.

Den 25 maj kommer lyckoplaneten Jupiter börja en framåtgående bana i den kvicka och intelligenta Tvillingens tecken för resten av året! Detta kommer öka chanserna till expansion av olika slag och kommer också stärka din kreativitet liksom din förmåga att förverkliga drömmar och planer.

Den stabiliserande Saturnus kommer den 29 juni påbörja en bakåtgående bana i stenbockens produktiva tecken fram till den 15 november. Detta ger chans att se över och förstå vad du egentligen vill och behöver vilket kommer effektivisera en hel del för dig. Se dock upp så du inte blir för självkritisk då denna energi kan bli övernitisk i sin iver att förbättra

Kommunikatörsplaneten Merkurius kommer återigen börja en bakåtgående bana 5 augusti. Först genom Jungfruns noggranna tecken Vilket utöver nya strul med teknik och kommunikation, kan få dig att haka upp dig på detaljer i första delen av denna period. Därefter fortsätter sedan teknik och kommunikationsstrulet i lejonets uttrycksfulla tecken. Detta kan göra det svårt att se den stora bilden då alltför mycket fokus ligger på dig själv. Undvik helst att fatta stora beslut under hela retrograden 5 augusti till 28 augusti.

1 september kommer den passionerade Pluto börja en bakåtgående bana i den produktiva stenbockens tecken. Detta kommer göra dig mer hängiven och uthållig. Perioden fram till 11 oktober ger goda chanser att finjustera detaljer och se över planerna och idéerna du fick då Pluto färdades genom Vattumannens tecken. När sedan Pluto vänder framåt igen från den 11 oktober kan du sedan med extra effektivitet genomföra det åtgärder och planer du fått klart fram till 19 november.

Den 2 oktober sker en solförmörkelse i Vågens diplomatiska och dualistiska tecken. Detta kan stärka en relation eller så träffar du någon ny person som kommer betyda mycket för dig. En ny möjlighet eller ny riktning för ditt liv kan nu också visa sig.

Kommunikatörsplaneten Merkurius kommer den 25 november till 15 december ytterligare en gång till färdas i en bakåtgående bana. Denna gång i Skyttens frihetsälskande tecken. Detta innebär att Merkurius haft bakåtgående banor, så kallade retrograder i alla tre eldtecknen under ett och samma år. Utöver att det återigen blir kommunikations problem och krångel med tekniken. Så ger även retrograden en chans att justera hur du förhåller dig till omvärlden och hur du vill leva ditt liv. Lyssna på din instinkt och lita på din intuition. Men tänk noga igenom hur du lägger fram det hela så du får fram det på rätt sätt.

Eldtecknen Vädur, lejon och Skytten
För eldtecknen kan året innebära stora chanser till utveckling på ett personligt plan. Du kan nu få möjlighet förena din karriär med hur du vill leva ditt liv. Kärlekslivet eller andra relationer av något slag kan komma att förbättras. Men det kan krävas att du förändrar ditt beteende på något plan.

Jordtecknen – Oxen, Jungfrun och Stenbocken
För jordtecknen finns i år möjlighet att övervinna olika rädslor eller laster du dragits med. Överlag kan du nu lösa hinder som tidigare stoppat dig. Du får också chans att ompröva eller hitta nya vägar vad gäller karriär och utbildning. I kärlekslivet finns chans till en hel del romantik under året

Lufttecknen – Tvillingar, Vågen och Vattumannen
För lufttecknen finns chans att hitta jämnvikt mellan ditt privatliv och din karriär. Någon form av boende förändring kan tex också ske. Överlag kan året bli rätt omvälvande men stora chanser finns att du efter det når ett efterlängtat mål.

Vattentecknen – Kräftan, Skorpionen och Fiskarna
För vattentecknen kan stora förändringar vad gäller framför allt hälsan och hur du lever ditt liv ske. Kanske behöver du stressa mindre och hitta ett mer harmoniskt sätt att leva. Lyssna på ditt inre, men behåll fokus på dina mål så finns goda chanser att din karriär eller arbetsliv också förbättras. I övrigt finns många chanser till kärlek och romantik.

Missa inte heller vårt kinesiska årshoroskop 2024.Artikel skriven av Astroguide

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

bruna jord hunden   astrosmycken   horoskop   zodiaken   månadssten   årshoroskop   hundens år   astrobok   Year of the brown Earth Dog   stjärntecken   bokrecensioner   månadssmycken   kinesiskt horoskop   chinese year 2018   astrologiböcker  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!