Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Personligt horoskop

Ställ ditt horoskop här på Astroguide.se! Horoskopet visar alla dina tecken i zodiaken och beskriver innebörden och vad de betyder för dig.

Astronotiser

Vill du veta vad som händer i himlen? Våra korta astronotiser håller dig uppdaterad!

Superfullmåne den 19 februari 2019

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Blodmånen den 8:e oktober 2014, den andra av fyra i en såkallad tetrad.

På onsdag den 8:e oktober 2014 väntar en mycket speciell händelse då en så kallad blodmåne visar sig i samband med fullmånen. En blodmåne uppstår då en fullständig månförmörkelse färgar månen blodröd. Månförmörkelsen är denna gång fullständig mellan 12:27 och 14:32. Detta är den andra av fyra fullmånar i en serie som är blodmånar vilket kallas en tetrad. En blodmåne inträffar ungefär en gång vartannat år och det är mycket ovanligt med fyra blodmånar på ett och ett halvt år vilket sker nu.

Superfullmåne - 9 September 2014

Natten mellan måndag och tisdag, närmare bestämt vid 03:38 den 9/9 väntar en extra ljusstark så kallad superfullmåne i Fiskarnas tecken.

Osynlig nymåne Maj 2014

På onsdagen den 28:e maj är det dags för en nymåne, men den kommer inte vara synlig på den dagen då den ligger för nära solen. istället kan man se den som en smal halvmåne i öster ungefär 1-2 dagar innan det är hel nymåne.

Merkurius Maj 2014

Merkurius kommer vara bra placerad för observation under senare halvan av maj. Den kommer ligga på den västra delen av himlen, ganska långt ner och syns bäst ca en halvtimme före solnedgången.

Ringformig solförmörkelse - April 2014

Denna årliga solförmörkelse som sker tisdagen den 29:e april kommer endast vara total i ett litet område över Antarktis. För resten av världen kommer den uppträda som en partiell solförmörkelse.

Saturnus och Månen - April 2014

Månen som fortfarande nästan är fullmåne passerar den 17:e april strax norr om planeten Saturnus.

Fullmåne - April 2014

På tisdag den 15:e april är det dags för en fullmåne. Fullmånen som sker i april kallas också för skärmånen, äggmånen, harmånen, fiskmånen eller gräsmånen. Månen kommer stiga upp på himlavalvet vid solnedgången och stannar där ända till soluppgången. Detta är enda tillfället under månaden som månen befinner sig på himlen hela natten.

Total månförmörkelse - April 2014

En total månförmörkelse kommer att ske den 15 april. Detta är den första totala månförmörkelsen på året. Den kommer dock enbart vara synlig från Nord- och Sydamerika samt från Antarktis.

Venus och Neptunus - April 2014

Den 12 april ges en ovanlig möjlighet att se den ljusaste och den svagaste planeten samtidigt. Dock kommer det vara en svår observation eftersom himlen redan börjar ljusna när planeterna stiger.

Mars mittemot Solen - April 2014

Den 8:e april kommer planeten Mars befinna sig precis mittemot solen dvs. i opposition till Solen, vilket är en mycket sällsynt kosmisk händelse. Senast detta skedde var 2 år, 1 månad och 18 dagar sedan.

En andra nymåne - Mars 2014

På söndag den 30:e mars är det dags för en så kallad svartmåne. En svartmåne är en andra nymåne inom samma månad, vilket är ganska ovanligt.

Månen nära Venus – Mars 2014

Vid soluppgången torsdagen den 27:e mars kommer månskäran vara alldeles till vänster om Venus. Detta kommer synas som en liten miniatyr halvmåne i teleskop

ZodiakLjus synligt - Mars 2014

Mellan tisdagen den 18:e mars till tisdag den 1:e april kommer ett såkallat zodiakljus vara synligt i skymningen. Zodiak ljus är det ljusfenomen som uppstår när ljus reflekterar i miljontals små interplanitära partiklar.

En enorm solfläck gör sin tredje resa över solen

En enorm solfläck som dök upp den 25:e februari gör just nu sin tredje resa över solens yta. Solfläckar genererar ofta solstormar och under sina tre resor har denna solfläck bla skapat två riktigt rejäla solstormar som varit av starkaste klassen. Den har också skapat ett antal mellan- och småklassade solstormar. Många solfläckar varar inte mer än ett par veckor, medans andra som denna, kan vara i flera månader.

Månen nära Venus – februari 2014

Månen i form av en månskära kommer att ligga precis till vänster om Venus i soluppgången den 26 februari.

Asteroiden Pallas – Februari 2014

Asteroiden Pallas kommer att vara i opposition till solen runt 04 på morgonen den 22 februari. Den kommer att synas lysa på magnituden 7,0 nära den ljusa stjärnan Alphard i stjärnbilden Hydra.

Fullmåne på alla hjärtans dag – Februari 2014

På alla hjärtans dag, fredagen den 14 februari är det passande nog dags för en fullmåne. Fullmånen är starkt kopplad till romantik och mystik och fullmånen under februari kallas med andra namn snömånen, hungermånen, ismånen och vildmånen.

Merkurius - Februari 2014

Merkurius kommer vara fint placerad på kvällshimmelen för observatörer på norra jordklotet under början på februari. Efter den 15:e februari blir den istället mer synlig på sydliga jordklotet observatörer.

Ingen nymåne i februari – 2014

Perioden från fullmåne till nymåne är 29,53 dagar, detta gör att februarimånad som bara är 28 dagar lång faktiskt kan bli utan nymåne. Så sker i år då den senaste nymånen var den 30 januari (den var dessutom en dubbelnymåne dvs. det var andra gången under januari som det blev nymåne).

Dubbel nymåne - Januari 2014

Torsdagen den 30 januari är det dags för en extra nymåne denna månad. Normalt brukar det endast vara en nymåne och en fullmåne per månad.

Månen nära Venus - Januari 2014

Tisdagen den 28 januari precis vid soluppgången kommer den smala halvmånen visa sig precis till höger om Venus på stjärnhimlen.

Månen nära Spica - Januari 2014

Torsdagen den 23 januari vid 05:00 på morgonen kommer månen passera strax norr om den starkt lysande stjärnan Spica som befinner sig i Jungfruns tecken.

Merkurius – Januari 2014

Merkurius kommer synas bra på stjärnhimlen för observatörer på norra halvklotet under hela sista veckan i januari. Speciellt den 31 januari är värt att notera, då den då är extra lägligt placerad med den 1 dagar gamla nymånen nära bredvid sig.

Vargmånen – Minsta fullmånen under 2014

Onsdagen den 15 januari runt 23:52 stiger årets minsta fullmåne upp på himlavalvet. Fullmånen som sker under januari kallas också för Vargmånen, andra namn är tysta månen, kalla månen, gamla månen, snömånen eller hungermånen.

Venus från kvällsstjärna till morgonstjärna – Januari 2014

Venus kommer att passera strax ovanför solen den 11 januari, detta gör att den ändras från att vara kvällsstjärna till att vara morgonstjärna. Den kan ses på den västra delen av himlen vid solnedgången i början av månaden och efter passeringen av solen på den östra delen av himlen strax före soluppgång mot slutet av månaden. Passeringen sker sex grader norr om solen.

Jupiters opposition till solen – Januari 2014

På söndag den 5.e januari kommer Jupiter ställa sig precis mitt emot solen. Den kommer att stiga i öster vid solnedgången och kommer därefter vara synlig hela natten lång. Jupiter ligger för närvarande ganska långt ut i Tvillingens stjärntecken vilket borde göra att den syns fint för oss nordliga observatörer.

Meteoritregn – tors 2/1 – fre 3/1

Under torsdag den andra januari och fredag den tredje januari syns ett meteoritregn på stjärnhimlen. Bäst iakttas detta fenomen mellan midnatt och gryning båda dagarna.

Död stjärna skapar stjärnexplosion

Just nu och de kommande dagarna är en kärnexplosion synlig på himlen från den södra delen av jordklotet. Det är efterdyningarna av den döda stjärna Nova Centauri 2013 som nu kollapsat.

På Lucianatten väntar spektakulärt stjärnfall - Geminiderna

Geminiderna är en ovanligt aktiv meteorsvärm som vid sin peak genererar fler än 60 stjärnfall i timmen. Meteorsvärmen återkommer varje år mellan 7 - 17 december. I år sammanfaller dess höjdpunkt med Lucianatten mellan den 13:e och 14:e december.

Total solförmörkelse

På tisdag väntar en total solförmörkelse. Solförmörkelsen startar 14/11 alldeles efter soluppgången i stilla havet, strax utanför Cairnsregionen vid Australiens kust och slutar konstigt nog 13/11 utanför Sydamerikas kust.

Ringformad solförmörkelse

Den 20 -21 maj 2012 inträffar en såkallad ringformad solförmörkelse, detta innebär att den skugga som bildas när månen skymmer solen inte når ända fram till jorden vilket gör att vi ser en smal lysande solring runt den mörka månen.

Superfullmåne

Lördagen den 5 maj är det dags för en superfullmåne som är en extra stor och lysande fullmåne väldigt nära jorden

Asteroiden 433 Eros

Natten den 30:e januari kommer asteroiden 433 Eros passera jorden ovanligt nära, tillräckligt nära för att du till och med skall kunna se den med en vanlig kikare.

Asteroid touchade jorden

En asteroid passerade endast 6 000 mil från jorden i natt (fredag den 27:e januari). Detta är en av de 20 närmaste någonsin.

Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Den 10 februari 2024 börjar ett möjligheternas år i den Gröna Träddrakens år. Just gröna träddrakar är speciella eftersom de skänker en unik förmåga att både vara kreativ och drivande. Detta skapar en kraftfull energi som ger möjlighet till nystart, förändring, styrka, mod och vitalitet. Du kommer helt enkelt ha chans att hitta en unik balans av trädens grundande visdom och drakens djärva drömmar.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Årshoroskop 2024

År 2024 kommer vara fyllt med flera stora planetariska händelser som kan skapa livsavgörande eller stora vägvals händelser. Både på ett personligt plan såsom inom karriär, livssituation, kärlek och personlig utveckling. Men även samhället och vår omvärld.
Läs mer om Årshoroskop 2024

Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Den 12 januari börjar ett nydanande år i den svarta vatten kaninens år. Det blir ett år med chans till eftertanke, reflektion och transformation där du kan hämta andan och fokusera på vad som är viktigt för just dig.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Fler artilar

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!

Relaterade nycklord

horoskop   månadssmycken   hundens år   månadssten   bruna jord hunden   stjärntecken   Year of the brown Earth Dog   bokrecensioner   kinesiskt horoskop   årshoroskop   chinese year 2018   astrologiböcker   astrobok   zodiaken   astrosmycken