Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Årshoroskop 2020

År 2020 kan för många bli mycket minnesvärt då den markerar början på en ny era och innehåller flera kraftfulla planetariska händelser. Förbered dig på att året kan skänka dig någon form av upplevelse eller förändring som för alltid kommer finnas kvar i ditt minne. Det kan t.ex. vara en helt ny början på något i ditt liv både personligen och ekonomiskt.

Runt den 10-12 januari slår sig den stabiliserade Saturnus sig samman med den rebelliska Pluto i en kraftfull konjunktion. Detta kan skaka om ditt liv och förändra vissa levnadsvillkor i grunden. Även om det för vissa kan kännas som att allt faller samman kommer denna energi utmana dig att låta livet ta en ny vändning som i slutändan låter dig uppnå din fulla potential i något nytt och mycket bättre. I övrigt ser januari ut att bjuda på många tillfällen att prestera eller få mycket gjort då den energiska Mars står i den lika energiska Vädurens tecken.

När den samhällspåverkande Saturnus går in i Vattumannens uppfinningsrika tecken 21 mars till 1 juli kan du få ökade möjligheter att se saker och ting i ett större perspektiv. Energin kan hjälpa dig att utveckla en ny vision som i slutändan kan påverka många personer.

Mellan den 13 maj till 25 juni kommer kärleksplaneten Venus påbörja en bakåtgående bana i Tvillingarnas intellektuella tecken. Du kan under denna period behöva bekänna eller berätta något för en närstående som rör pengar eller en gammal romans. Energin kan också innebära att du behöver erkänna något för dig själv som rör ekonomi eller kärlek som du inte riktigt tagit till dig tidigare.

Runt den 21 juni till 5 juli sker en påverkan från den romantiska Kräftan solen och en produktiv stenbocks måne. Detta kan göra att du behöver göra någon form av val mellan hem/familj och karriär/ekonomi. Energin ger också chans till utdelning eller resultatet på något du jobbat med eller engagerat dig i. Men bli inte förvånad om det mål du en gång hade under denna period förändras till något annat eller blivit mindre viktigt.

Den krigiska Mars kommer vara i en bakåtgående bana i Vädurens impulsiva tecken mellan 9 september till den 13 november. Detta kan få dig att känna dig dränerad på all energi. Men den här influensen är också en möjlighet att dra sig tillbaka, omgruppera och få större självkännedom vilket i förlängningen kommer göra dig starkare och bättre rustad inför framtiden. Energin kan för vissa ge en chans att hitta kärleken, bli förälskade eller fördjupa känslorna för någon.

Under mars, juli och november kan den bakåtgående kommunikationsplaneten Merkurius få dig att behöva lita på din intuition, om något känns rätt så är det troligtvis rätt under dessa perioder.

Sammanfattningsvis så är 2020 ett år då du utmanas att agera eller söker och finner en sätt att hitta rätt i livet. Prestationer, planering och att följa en plan kommer belönas då den produktiva Stenbockens hemplanet Saturnus har stor påverkan under året. Men även att följa sin intuition och lyssna till sitt hjärta är ett sätt att agera som kommer belönas under stora delar av året.

Eldtecknen Vädur, lejon och Skytten
Året kommer bjuda på en hel del spänning och äventyr samt möjligheter till resor. I början av april, slutet av juli och början på november finns stora chanser till romans och kärlek. Under december är resor extra gynnsamma.

Jordtecknen – Oxen, Jungfrun och Stenbocken
Det finns i år goda möjligheter att använda logik på ett mycket givande sätt under stora delar av året. Ett visst bakslag i framstegen kan dock för vissa ske någon gång under våren/sommaren då Saturnus temporärt är bakåtgående. Under december finns stora chanser att lära sig något nytt eller gå vidare till en annan nivå av något slag.

Lufttecknen – Tvillingar, Vågen och Vattumannen
Under mars månad kan något hindra dina framsteg eller bromsa det du håller på med. Men under sommaren och speciellt då Juni finns stora chanser till ekonomisk eller romantisk vinst. Det viktigaste för att det skall ske är dock att vara realistisk och inte gå på sådant som verkar vara för bra för att vara sant.

Vattentecknen – Kräftan, Skorpionen och Fiskarna
I år finns stora chanser att sjösätta en plan eller vision. Om du kör fast, lita på din intuition för den är extra stark under året. Under juni och även november kan dock inspirationen vara liter lägre eller så kan du uppleva ett ganska omvälvande uppvaknande av något slag.

Missa inte heller vårt kinesiska årshoroskop 2020.Artikel skriven av Astroguide

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

stjärntecken   årshoroskop   bokrecensioner   månadssmycken   chinese year 2018   astrologiböcker   astrosmycken   hundens år   horoskop   Year of the brown Earth Dog   månadssten   astrobok   bruna jord hunden   zodiaken   kinesiskt horoskop  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!