Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Årshoroskop 2022

År 2022 ser ut att bli ett annorlunda år som kan bjuda på oväntade eller stora förändringar både för dig personligen men även på ett kollektivt plan. Det finns också goda chanser till framgång eller framsteg men du kommer behöva anstränga dig för att nå dina mål.

Året kan som sagt bjuda på en hel del förändringar och också en hel del oro runt om i världen. Men förändringarna ger chans till förnyelse och att göra sig av med sådant som är föråldrat och håller dig tillbaka. Den disciplinerade Saturnus färdas genom den uppfinningsrika Vattumannens tecken hela året vilket öppnar upp för ny teknik och humanitära och miljömässiga förbättringar. Den Revolutionära Uranus är samtidigt i den praktiska Oxen hela året vilket öppnar upp för revolt och förändring som hjälper oss alla inte bara dig personligen.

I början av året färdas lyckoplaneten Jupiter genom Fiskarnas medkännande och fantasifulla tecken. Detta öppnar upp för kreativitet och drömmar. Energin är också mycket givmild och ger belöning till den som hjälper andra. Gör helt enkelt för andra vad du skulle vilja att andra gör för dig, troligtvis får du trefaldigt tillbaka på sådana handlingar nu. Runt mitten slutet av februari och speciellt då 17 februari finns extra stora chanser till positiva förändringar och också oväntade möjligheter då Jupiter slår sig samman med den innovativa men rebelliska Uranus.

Under andra halvan av året kommer Jupiter färdas genom Vädurens ivriga och optimistiska tecken. Detta kommer hjälpa dig att våga förverkliga saker och ting. Kanske kan en dröm nu förverkligas.

Kommunikatörsplaneten Merkurius kommer under året färdas genom en rad lufttecken. Vattumannen i början på året, därefter Tvillingen från 10 maj och slutligen Vågen från 9 september. Eftersom lufttecknen styr vår mentala kapacitet öppnar detta upp för många spännande nya idéer och/eller tankar.

Från den 30 oktober och resten av året kommer den passionerade Mars gå bakåt i Oxens livsnjutande tecken. Detta kan göra att du lätt sätter dig själv i första rummet och glömmer bort att vårda dina relationer eller så lovar du sådant du inte kan hålla. Försök att tänka efter lite innan du agerar förhastat under denna period och tänk igenom hur ditt agerande kommer påverka andra så kan detta bli en riktigt bra och rolig tid samt avslutning på året.

Missa inte heller vårt kinesiska årshoroskop 2022.Artikel skriven av Astroguide

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

Year of the brown Earth Dog   zodiaken   astrologiböcker   astrosmycken   månadssmycken   chinese year 2018   astrobok   årshoroskop   bruna jord hunden   bokrecensioner   månadssten   stjärntecken   hundens år   horoskop   kinesiskt horoskop  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!