Artiklar

Följ oss på Facebook

Astrosmycken

Silverarmband med bergkristall

Vackert och helt underbart silverarmband med 8 äkta bergkristaller varvade med halvmåneformade länkar som avslutas med en snygg silver låskedja i form av små hjärtan med ett lite större silverhjärta i änden. Läs mer

Silverhänge med granat

Vackert och ovanligt silverhänge med en äkta granat. Granat är en av de mest användbara helande stenarna för att leva livet. Den röda färgen är en symbol för den fysiska kärleken, den är därför en kraftfull kärlekssten. Den uppmuntra även vid svaghet och ger hopp vid förtvivlan eller depressioner. Läs mer

Silverhänge med diopsid

Vackert och ovanligt älv, fjärils- inspirerat silverhänge med en äkta diopsid. Diopsid är lugnande, meditativt och känslomässigt stabiliserande. Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Läs mer

Se fler spännande astrosmycken

Astroguide boktips

Tidningen Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift om astronomi och rymdfart. Här kan man läsa om det mesta som tilldrar sig utanför jordatmosfären! När du tecknar en prenumeration på tidningen blir du dessutom medlem i Svenska astronomiska sällskapet. Läs mer

Tidningen Astronomy Magazine

Astronomy Magazine utforskar planeter, stjärnor och galaxer, och sonder andra aspekter av utrymme. Omfattar månatliga stjärnkartor med tips om stjärnabilder. Utkommer varje månad. Tidningen är på engelska. Läs mer

Lejonet av Bernard Fitzwalter

Du vet hur det är att vara Lejon därför att du är ett. Men hur kommer det sig att du är som du är? Hur fungerar du i samspelet vad det gäller relationer mellan Zodiakens olika tecken? Vilka färger, kläder, möbler passar dig bäst? Läs mer

Årshoroskop 2023

År 2023 ser ut att bli ett år när du kan behöva omvärdering eller förändra hur du ser på saker och ting och också hur du lever. Men detta innebär samtidigt att du kan bryta dig loss från dina tidigare begränsningar och hittar nya vägar och möjligheter

Året kan börja ganska så omtumlande eftersom både den intellektuella Merkurius och den krigiska Mars färdas baklänges. Detta kan skapa förseningar, hinder och frustration. Du kan också uppleva att saker och ting går helt fel eller inte alls blir som du tänkt dig. Men bara lugn, retrograder dvs bakåtgående banor ger också möjlighet att ta ett steg tillbaka och göra om och skapa något bättre. En annan stor planetär händelse som påverkar början på året är att Saturnus som styr vad som begränsar dig eller hur du ser på din omvärld i ett större perspektiv färdas genom den uppfinningsrika och nytänkande Vattumannens tecken mellan januari – mars. Detta ger chans att bryta dig loss från sådant som begränsat dig och ger nya perspektiv på saker och ting. Försök dock att inte fastna för mycket i det förflutna utan håll ut och ge dig själv tid att ställa om så kan detta bli början på ett bättre sätt att leva.

I slutet på mars kommer även den passionerade och rebelliska Pluto färdas genom Vattumannens stjärntecken. Detta kan skapa stora och mycket avgörande livsförändringar för dig både på ett personligt men även på en global nivå. Det är nu dags att bygga upp nya strukturer och starkare grunder som är mer baserade på ditt sanna jag. Överlag kommer Pluto de kommande åren vandra mellan Vattenmanens uppfinningsrika och Stenbockens produktiva tecken vilket öppnar upp för en hel del förändring i både tankesätt och livsstil.

Den 20 april sker sedan en solförmörkelse i Vädurens självsäkra tecken. Detta ger chans att komma till insikt vad du egentligen vill och tycker och ger också möjlighet att börja strunta i vad andra tycker om dig. Men det kan vara en något smärtsam process. .

Framåt mitten av maj kommer lyckoplaneten Jupiter gå in i den praktiska och harmoniska Oxens tecken. Detta ger chans till förbättringar som påverkar ditt hem, din livsstil och din ekonomi. Investeringar eller andra ekonomiska förändringar som görs nu kan bli mycket lönande på lång sikt. Men det kan krävas en hel del tålamod och arbete från din sida för att nå resultat.

Det kan tillfälligt bli extra turbulent igen runt den 17 maj då påverkan från Pluto i Vattumans tecken är extra stark. Något kan nu ändras radikalt eller kasta om. Men framåt början av juni kan saker och ting stabilisera sig och på sikt kan det som skett bli till något positivt och lönande

I slutet på juli kommer kärleksplaneten Venus påbörja en bakåtgående banan i Lejonets passionerade och uttrycksfulla tecken. Detta kan skapa utmaningar i dina relationer men ger också chans att omvärdera hur du utrycker dig och interagerar. Kanske behöver något förändras i en relation för att bli bättre.

Den 14 oktober sker en ny solförmörkelse denna gång i Vågens dualistiska tecken och redan 28 oktober sker nästa solförmörkelse i Oxens livsnjutande tecken. Båda dessa ger chans att få bättre förståelse för vad som verkligen är viktigt för dig och vad som är meningen med livet. Men du kan behöva släppa taget om något som håller dig tillbaka

Den 13 december kommer Mercurys åter färdas baklänges i Stenbockens produktiva tecken. Detta kan få dig att inse att du behöver en paus och chans att reflektera över allt som hänt under året för att på bästa sätt rustad gå in i 2024.

Eldtecknen Vädur, lejon och Skytten
Du kommer troligtvis må som bäst under första delen av året mellan januari och maj då lyckoplaneten Jupiter färdas genom den ivriga Vädurens tecken. Perioden ger chans för dig att våga och vinna. Du kan också få större självförtroende och har möjlighet att hitta nya vägar. Var dock lite observant så du inte hoppar på något riskfullt i slutet av april, det kan tvinga dig till en lärdom av det hårda slaget.

Jordtecknen – Oxen, Jungfrun och Stenbocken
Från maj och framåt så kommer året bjuda på en realistisk och mycket god chans att nå det du önskar allra mest. Året är fullt av jordande energi som kommer vara rena dunderkuren för dig. Du kan uppleva en hel del kaos speciellt i början av året men ta hjälp av din logik och din kreativitet så kan du i år nå en verklig förändring.

Lufttecknen – Tvillingar, Vågen och Vattumannen
I år finns chans att du lär dig viktiga saker som kommer öka din kunskap och berikar ditt liv på ena eller andra sättet. Stora omvälvningar eller saker som ger dig kraft och chans till förnyelse kan ske under framför allt våren och tidig sommar.

Vattentecknen – Kräftan, Skorpionen och Fiskarna
Din intuition kommer vara extremt kraftfull under hela detta år och även dina drömmar är troligtvis extra starka och kan ge dig mycket värdefull information och ledtrådar. Det finns i år därför stora chanser att hitta en djupare mening med ditt liv och också göra stora förändringar till det bättre.

Missa inte heller vårt kinesiska årshoroskop 2023.Artikel skriven av Astroguide

Astronotiser

Superfullmåne den 19 februari 2019

2019-02-18

Tisdagen den 19 februari väntar årets andra av tre superfullmånar. En superfullmåne är upp till 14 procent större än normalt och dessutom ca 15-30% mer lysande. Denna superfullmåne är precis som den förra superfullmånen i Jungfruns produktiva tecken. Svensk tid ses den som allra bäst 16:45.

Superfullmåne den 21 januari 2019

2019-01-21

Den 21 januari väntar en superfullmåne och dessutom blodmåne i Jungfruns produktiva tecken. Att den är en blodmånen kommer förutom att den är extra stor även innebära att den är blodröd. Svensk tid kan den bäst ses mellan kl 03.36 fram till klockan 08.48 på morgonen den 21 januari.

Missa inte seklets längsta blodmåne den 27 juli 2018

2018-07-25

På fredag den 27/7 väntar en spektakulär månförmörkelse och blodmåne dvs. månen kommer få ett nästan blodrött sken då bara rött och orange ljus kan passera genom den. Blodmånen är syns bäst runt 21:30 här i Sverige och fenomenet varar i 1 timme och 43 minuter. Detta är den längsta blodmånen på över ett sekel!

Total solförmörkelse den 21 augusti 2017

2017-08-21

Den 21 augusti sker en totala solförmörkelse som syns allra bäst i USA där den redan är döpt till the Great American Eclipse. I Sverige kommer vi inte se den lika bra. Men bästa lär vara Lunneviken utanför Strömstad, eller Bastuknappen i nordligaste Värmland. Solförmörkelsen kommer vara total mellan 18:16 och 19:49 svensk tid.

Superfullmåne den 14 november 2016

2016-11-14

Den 16 november väntar en extremt stor superfullmåne i Oxens tecken. Månen har inte legat så här nära jorden sedan 1948 och det kommer dröja ända till år 2034 innan den blir lika stor som nu.

Fler notiser

Relaterade nycklord

astrosmycken   årshoroskop   kinesiskt horoskop   månadssmycken   bokrecensioner   hundens år   chinese year 2018   bruna jord hunden   Year of the brown Earth Dog   astrobok   horoskop   astrologiböcker   månadssten   zodiaken   stjärntecken  

Så passar stjärntecken ihop!

Vill du veta hur just du passar ihop med andra stjärntecken? Kommer du och din date överens och finns det någon framtid för er som par och hur skulle en date bli just nu?
Självklart är det helt gratis!