Personligt horoskop

Ställ ditt horoskop här på Astroguide.se! Horoskopet visar alla dina tecken i zodiaken och beskriver innebörden och vad de betyder för dig.

Den 20 maj 2021 är det Tilltagande halvmåne, andra kvarteret

Månens ålder: 8 dagar
Månfas: Tilltagande halvmåne, andra kvarteret
Distans/avstånd: 59,40
Ekliptisk latitude: 5,09 grader
Ekliptisk longitude: 157,87 grader

En person som är född den 20 maj 2021 har stjärntecknet Oxen

Från 20/4 till 21/5.

2021-5-20Oxen är jordnära och hemmet är oxens borg. Den kan gott sägas att oxen är det mest typiska jordtecknet. Oxen älskar allt som är vackert och njutningsfullt såsom god mat och dryck, konst och musik, blommor, dofter, erotik, komfort och skönhet i alla dess former. De lägger stor vikt vid det materiell och vårdar ömt sina vackra saker, gärna i hemmets trygga vrå.

Oxar är praktiska, realistiska, lugna och metodiska, De arbetar hårt och med stor uthållighet. De är principfasta, envisa, stabila och självmedvetna men vill inte gärna ta några risker utan är i regel nöjd som det är. Humöret är lugnt och välbalanserat förutsatt att Oxen inte blir tillräckligt retad förståss. Då kan de bli riktigt arga och de är dessutom ganska långsinta så det tar tid innan de glömmer en oförätt. I grund och botten är dock Oxen tolerant och pålitlig och de försöker alltid att se de goda sidorna hos sina vänner.

Oxar älskar att koppla av i en behaglig miljö men har nästan alltid en speciell närhet och längtan till allt som har med naturen att göra– sådd, skörd och trädgårdsarbete, även om de bor mitt i en stad.

Med sin känsliga, jordnära personlighet är Oxarna ofta estetsikt lagda och kreativa. Den älskande Oxen är trogen sin partner och är beskyddande och ömsint om än något svartsjuk. De ogillar förändringar, speciellt sådana som är påtvingade, och de kan vara ganska konservativa och moralistiska.

Lämpliga yrkesval: Allt som har med naturen eller konstnärlighet att göra, ex Musiker, arkitekt, konsthandlare, blomsterhandlare, jordbrukare, eller egen företagare

Känsligaste kroppsdel: Halsen.

Oxens bra egenskaper

  • Tillgiven och lugn
  • Skicklig i affärer
  • Tålmodig och pålitlig
  • Är sensuell och sexig
  • Varmhjärtad
  • Ställer alltid upp
  • Generös

Oxens mindre bra egenskaper

  • Maktälskande
  • Är svartsjuk och vill äga sin partner
  • Kan vara en tråkmåns
  • Envis och orubblig i åsikter
  • Njutningslysten och girig
  • Lättjefull och bekväm
  • Kan bli fruktansvärt arg

Månens olika faser

Månens olika faser indelas ibland in i första, andra, tredje och fjärde kvarteret. Man ser ofta den tilltagande halvmånen benämnd halvmåne i första kvarteret och den avtagande halvmånen halvmåne i tredje kvarteret, men även halvmåne i sista kvarteret.

Enligt Nationalencyklopedins ordbok utgör varje kvarter "endera av månens fyra huvudfaser: månen är i första kvarteret då den är halv en vecka efter nymåne och i sista kvarteret då den är halv tre veckor efter nymåne".

Följande definition av kvarter är vanligt förekommande:

  • Första kvarteret: Från mörk måne till halvmåne
  • Andra kvarteret: Från halvmåne till fullmåne
  • Tredje kvarteret: Från fullmåne till halvmåne
  • Fjärde kvarteret: Från halvmåne till mörk måne

Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Den 10 februari 2024 börjar ett möjligheternas år i den Gröna Träddrakens år. Just gröna träddrakar är speciella eftersom de skänker en unik förmåga att både vara kreativ och drivande. Detta skapar en kraftfull energi som ger möjlighet till nystart, förändring, styrka, mod och vitalitet. Du kommer helt enkelt ha chans att hitta en unik balans av trädens grundande visdom och drakens djärva drömmar.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Årshoroskop 2024

År 2024 kommer vara fyllt med flera stora planetariska händelser som kan skapa livsavgörande eller stora vägvals händelser. Både på ett personligt plan såsom inom karriär, livssituation, kärlek och personlig utveckling. Men även samhället och vår omvärld.
Läs mer om Årshoroskop 2024

Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Den 12 januari börjar ett nydanande år i den svarta vatten kaninens år. Det blir ett år med chans till eftertanke, reflektion och transformation där du kan hämta andan och fokusera på vad som är viktigt för just dig.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Fler artilar

Relaterade nycklord

chinese year 2018   Year of the brown Earth Dog   månadssmycken   astrologiböcker   årshoroskop   zodiaken   stjärntecken   kinesiskt horoskop   horoskop   bruna jord hunden   bokrecensioner   hundens år   astrobok   astrosmycken   månadssten  

« Maj 2021 »
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag V.
          1
Valborg
2
Filip
Filippa
17
3
John
Jane
4
Monika
Mona
5
Gotthard
Erhard
6
Marit
Rita
7
Carina
Carita
8
Åke
9
Reidar
Reidun
18
10
Esbjörn
Styrbjörn
11
Märta
Marit
12
Charlotta
Lotta
13
Linnea
Linn
14
Halvard
Halvar
15
Sofia
Sonja
16
Ronald
Ronny
19
17
Rebecka
Ruben
18
Erik
19
Maj
Majken
20
Karolina
Carola
21
Konstantin
Conny
22
Hemming
Henning
23
Desideria
DesirŽe
20
24
Ivan
Vanja
25
Urban
26
Vilhelmina
Vilma
27
Beda
Blenda
28
Ingeborg
Borghild
29
Yvonne
Jeanette
30
Vera
Veronika
21
31
Petronella
Pernilla
            22

För muspekaren över månsymbolerna för att läsa mer detaljerat kring just det datumets månfas.