Senast aktiv

Fiskarnas tecken

Allt mellan himmel och jord kring stjärntecknet fiskarna.
(1802 kommentarer)

Populärast

vilka stjärntecken som passar ihop?

Vilka stjärntecken passar ihop? O vilka gör det inte? Det skrivs olika på olika sidor o i böcker... Och jag tycker personligen inte att det stämmer så ofta, o jag dras ofta till de teckerna som jag på de flesta sidor o böcker inte skulle passa ihop med ex, stenbockar o Oxar... Någon som har några åsikter om detta? Eller vet mer? Mvh en lite förvirrad våg!
(2394 kommentarer)

Fiskarnas tecken

Allt mellan himmel och jord kring stjärntecknet fiskarna.
(1802 kommentarer)

Olika stjärntecken

Ibland kan man se olika datum för stjärntecken dvs. när ett tecken börjar och slutar vilket jag tycker är konstigt. Beror det på skottår eller varför är det så och födds man ett datum som ligger på gränsen så blir man ju då olika tecken beroende på vem man skall tro på
(1013 kommentarer)
Niccoline98Niccoline98

Skolarbete

Jag är 14 år och jag skriver ett skolarbete om astrologi. Jag undrar om någon kanske kan förklara varför t.ex. väduren är född i slutat av mars början på april osv, hur gör man horoskop, och hur kommer man fram till det?

Skriven av Niccoline98

Katarina

Den västerländska astrologin utgår från vårdagjämningen runt den 20 Mars (varierar från år till år någon dag), och en gång i tiden sammanföll den positionen på himlavalvet med Vädurens stjärnbild. Egentligen är zodiaken (cirkeln med alla stjärnbilder) en abstrakt cirkel som man delar in i tolv lika stora delar, dvs varje tolftedel är ett stjärntecken. Stjärnbilderna på himlavalvet är inte formade i exakt lika stora bilder, men zodiaken, dvs den bana som solen verkar röra sig igen under året är döpt efter de olika stjärnbilderna som ligger omkring den. Egentligen rör sig jorden runt solen, så astrologi är en abstrakt kunskap som grundar sig på en slags illusion sett från jorden. Våra förfäder observerade att planeternas rörelser genom zodiaken under året speglade specifika händelser på jorden. Grekerna utvecklade astrologins språk och symboler mer i detalj. Astrologi är en intressant konst och vetenskap som beskriver vilken kvalitet tiden har. Därför kan man utläsa mycket om en persons egenskaper och kvaliteter genom det personliga födelsehoroskopet. Men man kan använda astrologi i många andra sammanhang. Grunden för astrologi är att när någonting föds (en person, en fråga, ett företag, ett äktenskap m.m.), så beskriver tidens kvalitet just i den stunden, framtidens förutsättningar för det som föddes. Lycka till!



Kvinna: Man:

Observera! Länkar och HTML-kod tillåts endast av registrerade och inloggade personer. Astroguide.se förbehåller sig rätten att utan vidare motivering radera inlägg som vi anser stötande eller på annat sätt olämpliga i detta forum.