Personligt horoskop

Ställ ditt horoskop här på Astroguide.se! Horoskopet visar alla dina tecken i zodiaken och beskriver innebörden och vad de betyder för dig.

Den 13 juli 2018 är det Nymåne

Månens ålder: 0 dagar
Månfas: Nymåne
Distans/avstånd: 56,02
Ekliptisk latitude: -0,97 grader
Ekliptisk longitude: 115,81 grader

En person som är född den 13 juli 2018 har stjärntecknet Kräftan

Från 22/6 till 22/7.

2018-7-13Kräftan är känslig och mottagliga för intryck. Deras mottaglighet gör att deras sinnestämningar kan växla snabbt. De är samtidigt reserverade och ibland rädda för att vissa upp sitt stora känsloregister. De har ett stort behov av att ta hand om andra, de bryr sig och fäster sig lätt vid andra, är försiktiga och mjuka. De är ofta beroende av bekräftelse på att de duger och de har ibland problem med självförtroendet eller att de tar sig själva på ett lite för stort allvar.

Kräftor behöver trygghet och skaffar sig det genom att ha ett ombonat hem, omger sig med mycket saker eller håller fast vid gamla minnen. De älskar god mat, är oerhört fantasifulla och de är fulla med idéer och inre bilder. De har mycket gott minne och har svårt att släppa ifrån sig vare sig vänner, älskade, saker eller en idé.

Kräftan kan ofta visa sig upp ett kallt och hårt yttre men detta är bara ett skal och innerst inne flödar känslorna, den känsliga kräftan är bara rädd för att bli sårad eller för att känna sig otrygg. De tar sällan första steget utan avvaktar och väntar på att den andre skall ta initiativet. Trots reservation och blyghet så gillar kräftan att stå i centrum. Om den får rätt uppmärksamhet kan kräftan då krypa ut ur sitt skal och blomma upp, skratta och visa upp en mycket spontan sida.

Kräftan är mycket romantisk, godhjärtad och oftast en väldigt bra förälder. Kräftan är försiktig i kärlek för att inte bli sårad. Kräftan söker efter ett varaktigt förhållande och när de väl inlett ett förhållande gör den allt för att hålla fast vid sin partner.

Lämpliga yrkesval: Allt där de får sköta andra, ex. sjuksköterska, lärare, kurator, eller yrken som har anknytning till sjön, ex. fiskare.

Känsligaste kroppsdel: Bröstkorg.

Kräftans bra egenskaper

  • Starka föräldrainstinkter
  • Vänlig och omtänksam
  • Mycket romantisk och sexig
  • Ekonomiskt och huslig
  • Har en livlig fantasi
  • Är tillgiven, trogen och beskyddande som partner

Kräftans mindre bra egenskaper

  • Hyperkänslig och lättstött
  • Ganska ombytlig och lynnig
  • Osäker och slarvig
  • Kan bli en klängranka
  • Hemlighetsfull och sluten
  • Kan vältra sig i självömkan

Månens olika faser

Månens olika faser indelas ibland in i första, andra, tredje och fjärde kvarteret. Man ser ofta den tilltagande halvmånen benämnd halvmåne i första kvarteret och den avtagande halvmånen halvmåne i tredje kvarteret, men även halvmåne i sista kvarteret.

Enligt Nationalencyklopedins ordbok utgör varje kvarter "endera av månens fyra huvudfaser: månen är i första kvarteret då den är halv en vecka efter nymåne och i sista kvarteret då den är halv tre veckor efter nymåne".

Följande definition av kvarter är vanligt förekommande:

  • Första kvarteret: Från mörk måne till halvmåne
  • Andra kvarteret: Från halvmåne till fullmåne
  • Tredje kvarteret: Från fullmåne till halvmåne
  • Fjärde kvarteret: Från halvmåne till mörk måne

Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Den 10 februari 2024 börjar ett möjligheternas år i den Gröna Träddrakens år. Just gröna träddrakar är speciella eftersom de skänker en unik förmåga att både vara kreativ och drivande. Detta skapar en kraftfull energi som ger möjlighet till nystart, förändring, styrka, mod och vitalitet. Du kommer helt enkelt ha chans att hitta en unik balans av trädens grundande visdom och drakens djärva drömmar.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2024 den gröna trä drakens år

Årshoroskop 2024

År 2024 kommer vara fyllt med flera stora planetariska händelser som kan skapa livsavgörande eller stora vägvals händelser. Både på ett personligt plan såsom inom karriär, livssituation, kärlek och personlig utveckling. Men även samhället och vår omvärld.
Läs mer om Årshoroskop 2024

Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Den 12 januari börjar ett nydanande år i den svarta vatten kaninens år. Det blir ett år med chans till eftertanke, reflektion och transformation där du kan hämta andan och fokusera på vad som är viktigt för just dig.
Läs mer om Kinesiskt årshoroskop - 2023 den svarta vatten kaninens år

Fler artilar

Relaterade nycklord

horoskop   astrobok   chinese year 2018   zodiaken   månadssten   stjärntecken   bruna jord hunden   astrosmycken   hundens år   årshoroskop   Year of the brown Earth Dog   månadssmycken   astrologiböcker   bokrecensioner   kinesiskt horoskop  

« Juli 2018 »
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag V.
            1
Aron
Mirjam
31
2
Rosa
Rosita
3
Aurora
4
Ulrika
Ulla
5
Laila
Ritva
6
Esaias
Jessika
7
Klas
8
Kjell
27
9
Jörgen
Örjan
10
André
Andrea
11
Eleonora
Ellinor
12
Herman
Hermine
13
Joel
Judit
14
Folke
15
Ragnhild
Ragnvald
28
16
Reinhold
Reine
17
Bruno
18
Fredrik
Fritz
19
Sara
20
Margareta
Greta
21
Johanna
22
Magdalena
Madeleine
29
23
Emma
24
Kristina
Kerstin
25
Jakob
26
Jesper
27
Marta
28
Botvid
Seved
29
Olof
30
30
Algot
31
Helena
Elin
          31

För muspekaren över månsymbolerna för att läsa mer detaljerat kring just det datumets månfas.